Antieke schilderijen

Antieke Schilderijen oude meesters

De schilderijen via onze webshop online bij antiekjuwelier zijn afkomstig uit een privé verzameling van de fam. J.v.B. uit zeeland. De collectie wordt nu verkocht door de dochter zelf wegens haar hoge leeftijd, de schilderijen worden met eigendom documenten, o.a. van taxaties gedaan door o.a. Christie,s uit de jaren 1976, Gebr. Douwes uit de jaren 1976 , en Phillips Londen ook uit de jaren 1971. Bij verkoop worden oude veiling catalogus uit de jaren o.a. 1960 meegeleverd. Ook een exclusieve verzameling van Jan Bezemer worden verkocht door de familie. Kunstenaar in zijn Litho's en schilderkunst, geb. op 20 Augustus 1907, overl.1997 Jan Bezemer., deze zijn genummerd en gesigneerd, de meeste zijn met 1 of 2 gemerkt, ​waarvan 1e of 2e druk in ons bezit zijn, dit is een zeer exclusieve collectie.
Afspraken alleen per mail te maken a.u.b.:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bezichtiging is alleen op afspraak mogelijk na eerst een mail aan ons te sturen.
De koper-kopers kunnen vrijblijvend met een expert langs komen op afspraak,
​zij dienen wel van te voren hun identificatie aan ons eerst te mailen, LET OP A.U.B. schrijf wel schuin door u document mail of scan, (ten gunste van Antiek juwelier). dit vanwege uw eigen veiligheid en misbruik.
Daarna nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kunsthandelbriljant van Antiekjuwelier.nl
Kleine uitleg van afbeeldingen en voorstelling, dan spreekt men in de schilderkunst onder meer van een o.a.
Landschappen:
Landschappen in de diversen schilderkunsten daar draait het om het weergeven van landschappen; o.a. bossen, bergen, valleien, rivieren, en bomen, als onderdeel van de schilderkunst. Een Hemel is vrijwel altijd een mooi onderdeel van het kunstwerk zie de wolken die meestal een hoofdrol spelen, de weersgesteldheid is een groot aspect van o.a. een compositie. Zie en kijk bij diversen Musea en vind de schoonheid die daar wordt weergegeven.
Portretten:
Portretten zijn vaak eenvoudige afbeeldingen van meestal mensen o.a. een gezicht of een buste of een zijaanzicht met een ingetogen pose. Portretkunst bloeide reeds in Romeinse beeldhouwwerken eeuwen geleden, waarbij een realistische weergave werd gewenst. Realistische portretten van individuen verschenen opnieuw in Europa in de latere middeleeuwen.
Stillevens:
Stillevens zijn voorstellingen zonder levende wezens. Met het schilderen van een stilleven kan een schilder zich concentreren op de compositie en op het gebruik van kleur en toon. Een stilleven is dus een studiewerk. De stillevens uit de Vlaams-Nederlandse schilderkunst uit de 16e en 17e eeuw zijn vooral beroemd om de natuurlijke uitdrukkingen, de weergave van het oppervlak van een o.a. een voorwerp. In één stilleven laat de schilder zijn vaardigheid zien om tegelijkertijd bijvoorbeeld het karakter van een satijnen kleed zien kijk maar eens naar de schilderijen van moeder Maria, bedauwde druiven met de water druppels er nog op , een prachtig glanzend glas en parelmoeren schelpen weer te geven. Vaak gebruikten schilders hun geliefde objecten telkens opnieuw weer.
Stadsgezichten:
Een stadsgezicht is een schilderij, tekeningen, prenten of foto,s waarin een deel van een stad centraal staat. Uit de eerste eeuw na Christus stamt een fresco in het badhuis van Trajanus te Rome dat een stad weergeeft in vogelvlucht perspectief. In de middeleeuwen verschijnt het stadsgezicht als achtergrond voor bijbelse taferelen en portretten.
Zeegezichten:
Een zeegezicht is een onderdeel van de figuratieve kunst, heeft de zee als onderwerp. Een kunstschilder haalt zijn inspiratie voornamelijk uit alles rond de zee en schepen en strand. Het is een genre dat vooral tussen de 16e en 17e en 19e eeuw werd beoefend. In de praktijk omvat de schilderkunst ook scheepvaart op rivieren met boten op het strand, de zogenaamde Bomschuiten etc.

Abstracte kunsten:
Abstracte kunst is een richting binnen de moderne nieuwe en oude kunst waarin niet wordt geprobeerd om objecten uit de natuurlijke wereld weer te geven. Er worden geen zaken uit de reële wereld afgebeeld, maar er worden met vormen en kleuren en spel, ritmes en contrasten onderliggende principes zichtbaar gemaakt. Abstracte kunst ontstond in het begin van de 20e eeuw en in 1911 is eigenlijk de eerste abstracte kunst gebracht. Het komt voor in de beeldhouwkunst en de schilderkunst van de 20e eeuw er vinden nog steeds aanhangers in de hedendaagse kunst.
De stijlen van de abstracte schilderkunst zijn o.a. te vinden in de diversiteit in de abtracte kunst o.a.
Kubisme.
Bio-morfische schilderkunst.
Suprematisme.
CobraAbstract expressionisme.
Constructivisme.
Neo-plasticisme.
Orphisme.
Heeft u vragen, mail ons en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op, 
Afdeling Kunsthandelbriljant van Antiekjuwelier.nl, onderdeel van Briljant v.o.f. Sinds 1974.
 

© 2016 - 2020 Antiek Juwelier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel